Nagyvilág

Roncsokat találtak az eltűnt indonéz tengeralattjáróról

SONNY TUMBELAKA / AFP
SONNY TUMBELAKA / AFP

Minden valószínűség szerint az eltűnt indonéz tengeralattjáróhoz köthető roncsokat találtak a tengerben, közölte Yudo Margono, az indonéz haditengerészet vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

A CNN cikke szerint összesen hat tárgyat emeltek ki a vízből. A tengeralattjáró még szerdán tűnt el gyakorlatozás közben Bali szigetétől északra.

A talált maradványok között van egy üveg zsír, egy torpedóvető darabja, egy fémcső, egy imaszőnyeg és üzemanyag is. Utóbbi a víz felszínén lebegett azon a területen, ahol 850 méter mély az óceán.

A korábbi küldetéseken részt vevők megerősítették, hogy a roncsok a KRI Nanggala-402 nevű tengeralattjáróról származnak. Az üveg zsír is pont ugyanolyan, mint amivel a tengeralattjáró periszkópját szokták átkenni.

Yudo szerint nem történt robbanás a tengeralattjárón, de a rá nehező nyomás miatt repedés keletkezhetett a szerkezetén, így kerülhettek ki a beazonosított tárgyak.

A tengeralattjárót mostantól már nem eltűntként, hanem elsüllyedtként tartják számon.

Még ha épp is maradt volna a jármű, akkor is csak szombatig lett volna elegendő oxigén a fedélzetén tartózkodó 53 fős személyzet számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik