Nagyvilág

Biden bejelentette, hogy visszatért a tudomány a Fehér Házba

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP
Az USA 2050-re nullára akarja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az Egyesült Államok 2030-ig minimum 50 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását – jelentette be csütörtökön Joe Biden amerikai elnök az általa összehívott, virtuálisan megrendezett globális klímacsúcson a Fehér Házban.

A csúcstalálkozót megnyitó beszédében Biden kifejtette elképzeléseit egy zöldebb gazdaságról, amelyben az éghajlatváltozást minden ágazatban komolyan veszik, és ez több munkahelyet eredményez azoknak a munkavállalóknak, akikre – mint fogalmazott – karrierje során mindig összpontosított. „Azt tehetjük, hogy nem pusztán virágzóbb gazdaságot építünk, hanem olyat, amely egészségesebb, igazságosabb és tisztább az egész bolygó számára” – mondta az elnök.

Ezek a lépések legkésőbb 2050-ig a nettó nulla kibocsátásra fogják átállítani Amerika gazdaságát,

tette hozzá Joe Biden az MTI szerint. A Föld napja alkalmából megrendezett csúcstalálkozón 40 ország vezetője vesz részt virtuálisan.

A bejelentéssel kapcsolatban Biden a Facebookon azt írta:

Ma, a Föld napján, büszkén jelenthetem, hogy visszatért a tudomány.

Az amerikai elnök a tavalyi elnökválasztási kampány során többször is kritizálta elődjét, Donald Trumpot amiatt, hogy nem hallgat a tudósokra. Akkor megígérte, hogy ha megválasztják elnöknek, ő pont az ellenkezőjét fogja tenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik