Nagyvilág

Magánzárkában őrzik George Floyd gyilkosát

Handout / Minnesota Department of Corrections / AFP
Handout / Minnesota Department of Corrections / AFP
Derek Chauvin naponta egy órára hagyhatja el a celláját.

Minnesota állam legszigorúbban őrzött börtönében tartják fogja Derek Chauvint, akit kedden ítéltek el George Floyd meggyilkolása miatt. A volt rendőr naponta mindössze egy órára hagyhatja el a magánzárkáját, ez alatt testmozgást is végezhet – írja a New York Times.

Sarah Fitzgerald szóvivő azt mondta, hogy Chauvint a saját biztonsága érdekében az Oak Park Heights-i börtön egyik izolált részlegében helyezték el. A cellában egy fekhely van matraccal, egy wc-vel kombinált mosdó és egy apró zuhany. A fogvatartottak vihetnek be magukkal, ruhát, tisztálkodószereket, papírt és tollat, könyvet és újságokat azonban csak külön engedéllyel.

Handout / Minnesota Department of Corrections / AFP

A cellákat kamerákon keresztül folyamatosan figyelik, egy őr pedig fél óránként személyesen is ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a fogvatartottal. Ha valakit 30 napnál tovább tartanak magánzárkában, egy mentálhigiénés szakembernek is meg kell vizsgálnia, hogy milyen hatással van rá a bezártság.

Chauvint az esküdtszék gondatlanságból elkövetett emberölésben találta bűnösnek, miután tavaly májusban közel kilenc percig térdelt George Floyd nyakán, aki emiatt életé vesztette. A bíróság június 16-án dönt arról, hogy Chauvinnak hány évet kell börtönben töltenie.

Kapcsolódó
Bűnösnek találták Derek Chauvint George Floyd meggyilkolásában
A rendőrre börtön vár, de egyelőre még nem tudni, hány év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik