Nagyvilág

Súlyos pénzeket költenek biztonságiakra a Trumppal szembemenő republikánus képviselők

Stefani Reynolds / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Stefani Reynolds / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Több kongresszusi képviselő is rengeteg pénzt kezdett el biztonságiakra költeni az Axios szerint. Ezek jellemzően azok a republikánus képviselők, akik korábban ellenségesek viszonyba kerültek Donald Trump volt elnökkel. A döntés mögött pedig elég nyilvánvalóan a Capitolium elleni januári támadás áll. A költéseket egyébként a Punchbowl News írta meg a választási bizottságnak leadott elszámolások alapján.

Mitt Romney szenátor, az egyetlen republikánus, aki a szenátusban megszavazta Trump impeachment-eljárását, 43 ezer dollárt költött biztonságiakra, és rajta kívül még Pat Toomey szenátor és három republikánus képviselő szerepel a kiemelkedően sokat költők listáján.

Nem csak republikánusok vannak viszont rajta. Trump rajongóinak visszatérő célpontja Alexandria Ocasio-Cortez képviselő, a demokrata baloldal fiatal sztárja, aki szintén 45 ezer dollárt, vagyis több mint 13 millió forintot költött saját biztonsági embereire.

Nancy Pelosi házelnök, a trumpiánusok másik gyakori célpontja februárban jelentette be, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket a kongresszus tagjai körül. Rendőrök fognak állni a reptereken, és növelik a Capitolium rendőreinek számát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik