Nagyvilág

Agyonlőttek egy férfit egy párizsi kórház előtt

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Egy nő megsebesült, a támadó elmenekült.

Lövöldözés volt a párizsi Henry Dunant magánkórház előtt hétfőn kora délután – számolt be a Reuters. A hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy két ember meglőttek, és egyikük – egy férfi – belehalt a sérüléseibe. A másik áldozatot a kórházban ápolják és a Metro úgy tudja, hogy egy nőről van szó, aki a kórház biztonsági személyzetének tagja.

Az MTI a BFM hírtévére hivatkozva azt írta, hogy az egyedül érkező támadó előbb rálőtt az áldozatokra, majd a már földön fekvő férfit többször fejbe lőtte, ami inkább hasonlított egy bosszúból elkövetett kivégzésre, mintsem véletlenszerű lövöldözésre. Ezután a támadó motorral elmenekült.

Francis Szpiner  kerületi polgármester azt mondta, hogy nem terrortámadás történt, hanem egy vita során dördültek el a lövések és a jelek szerint leszámolásról lehetett szó.

Az áldozatnál nem voltak személyi iratok, így az azonosítása időt vett igénybe – írta az MTI. Kora este rendőrségi források azt közölték, hogy egy 34 éves férfi az áldozat, akit kábítószer-kereskedelem és bűnszövetkezetben elkövetett emberölés miatt már ült börtönben. A párizsi ügyészség gyilkosság és emberölési kísérlet miatt indított eljárást, a nyomozást a bűnügyi rendőrség folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik