Nagyvilág

Autós üldözésben halt meg két magyar Bajorországban

Egy országúti ellenőrzés során nem álltak meg. Öt utastársuk is megsebesült.

Súlyos baleset történt vasárnap este a bajorországi Zwiesel közelében: két magyar állampolgár meghalt, utastársaik egy része pedig súlyosan megsérült – számolt be a BR24 hírportál.

A cikk szerint késő este egy országúti ellenőrzés során a német rendőrök leintették egy autót, amelyen olyan rendszám szerepelt, amelyet a Németországból kivitelre szánt járművekre tesznek. A BMW azonban nem állt meg, hanem a szakadó esőben nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök az autó után indultak, hamarosan azonban elvesztették a nyomát.

Nagyjából 20 perccel később segélyhívás érkezett a rendőrségre, miszerint a közelben egy autó fának ütközött, kiderült, hogy a BMW az. A kocsiban hét magyar állampolgárságú személy ült. A sofőr, egy 29 éves férfi, a helyszínen életét vesztette, míg az egyik utas, egy nő, a kórházba szállítás után vesztette életét. A többi utas közül néhányan súlyos sérüléseket szereztek. A mentésben három mentőhelikopter vett részt, az egyiket Csehországból hívták.

A BR24 azt írja, egyelőre nem tudni, miért nem állt meg az autós az ellenőrzéskor és miért menekült el. Ugyanakkor a rendőrségi szóvivő szerint a BMW-re feltett rendszám eredetileg egy Mercedesé volt. Az ügyet egy rendőrségi munkacsoport vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik