Nagyvilág

Levágták a leghosszabb körmű nő körmeit

A houstoni Ayanna Williams 2017-ben lett a világ leghosszabb körmű nője, akkor 5,8 méter hosszúak voltak a körmei, manikűrözésükhöz pedig több mint két üveg körömlakk és húsz óra kellett.

A nő nemrégiben úgy döntött, megszabadul ékességétől, ám előtte még elvégzett egy utolsó mérést: a körmök mostanra 7,5 méteresre nőttek, a manikűr pedig immár három-négy üveg körömlakkot és több napot vett igénybe.

A műveletet hétvégén egy Forth Worth-i bőrgyógyászaton végezték, ahol egy elektromos forgószerszám segítségével nyesték le a kilencvenes évek óta növesztett körmöket, melyek a jövőben egy orlandói múzeumban lesznek megtekinthetők.

„A körmeimmel vagy azok nélkül, de továbbra is én leszek a királynő” – jelentette ki Williams, aki eredeti tervei szerint csak 15 centire akarta növeszteni körmeit, ám később már annak ellenére sem mondott le róluk, hogy akadályozták bizonyos tevékenységekben, mint például a mosogatás vagy az ágyazás.

A valaha volt leghosszabb körmök rekordját továbbra is Lee Redmond tarja, aki 1979-ben kezdte el növeszteni körmeit, melyek elérték a 8,5 méteres hosszúságot, gazdájuk azonban egy 2009-es autóbalesetben elvesztette őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik