Nagyvilág koronavírus

Csalással jelentkeznek szlovákok soron kívüli oltásra

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
Több tucatnyi vakcinacsalót szűrtek már ki, rendőrségi eljárás indul ellenük.

Pozsony megye elnöke arra figyelmeztetett, hogy csalást követ el, aki hamis információt ad meg a regisztrálásnál. Az Új Szó szerint Juraj Droba arra reagált, hogy az interneten terjedő hírek szerint többen mentek el úgy oltásra, hogy az internetes regisztráláskor azt adták meg, stratégiai fontosságú ágazatban dolgoznak.

Szerinte a rendszert kijátszani igyekvő csalók nem érnek célt, de próbálkozásaik energiát vesznek el az oltópontokon dolgozóktól, az adatok ellenőrzése pedig nagyon lelassítja az oltás menetét.

Több tucatnyi ember beoltását utasítottuk már el azért, mert nem tudták igazolni, hogy egészségügyi alkalmazottak, gondozók, rendőrök és így tovább.

Azt is kockáztatják az így regisztrálók, hogy később valós adataikkal sem tudnak bejelentkezni a rendszerbe, rendőrségi eljárás indul ellenük – tette hozzá.

A megyei önkormányzat egészségügyi osztályának vezetője szerint az államnak kellene ellenőriznie a regisztrációs adataokat, hiszen náluk ehhez megfelelő adatbázis sincs.

Az oltási központban oltani kell, nem pedig az adatokat ellenőrizni bürokratikus módon, mint egy hivatalban. (…) Az egyszerű jelentkezés helyett az oltóponton tucatnyi munkáltatói igazolás és a munkaszerződések bonyolult ellenőrzése zajlik, például a munkaköri leírásról.

Pozsony megye azt javasolja, az internetes jelentkezésnél átmenetileg függesszék fel a stratégiai ágazatokban dolgozók regisztrálási lehetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik