Nagyvilág

Rendőröket akart felrobbantani az iszlamista merénylő

(MTI/EPA/Pool/Ria Novoszty/Kreml/Alekszej Druginyin)
(MTI/EPA/Pool/Ria Novoszty/Kreml/Alekszej Druginyin)

Iszlamista merénylő rendőrök elleni robbantásos támadását sikerült megakadályozni a Sztavropoli területen – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az MTI tájékoztatása szerint Kiszlovodszkban őrizetbe vettek egy 25 éves, büntetett előéletű, orosz állampolgárságú férfit, aki hétfőn szándékozott házilagosan összeszerelt gránátokkal felrobbantani azt a rendőrséget, ahol a szabadulása után rendszeresen jelentkeznie kellett. Elfogták a merényletre készülő gyanúsított három cinkosát is, akik szerepet játszottak a Szíriában harcoló iszlamista fegyveresek anyagi támogatásának megszervezésében.

Mind a négy őrizetes az Iszlám Állam terrorszervezet követője. A terrorcselekményre készülő gyanúsítottól robbanószerkezetek alkotóelemeit, robbanószert, valamint szélsőéges irodalmat és bombakészítési instrukciókat foglaltak le a hatóságok.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója március elején azt mondta, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben mintegy kétszáz terrorcselekményt sikerült megakadályozniuk a biztonsági szerveknek – írja az MTI.

Kiemelt kép: Alekszandr Bortnyikov, az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB igazgatója, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b-j) a náci Németország felett aratott második világháborús győzelem 69. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádén a krími Szevasztopol kikötővárosban 2014. május 9-én. (MTI/EPA/Pool/Ria Novoszty/Kreml/Alekszej Druginyin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik