Kőhalmi Péter / AFP
Nagyvilág

Szájer József: Nem folyik ellenem jogi eljárás

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem

– közölte Szájer József szerdán saját honlapján. A Fidesz egykori EP-képviselője közleményében azt írja, „az ügy lezárult”, így ennek kapcsán tette közzé nyilatkozatát.

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam

– írta Szájer, aki ezen kívül arról is írt, hogy az európai politizálás tizen hat éve során „a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgálta”, hazáját „megalkuvás nélkül, mindig megvédte a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen”.

A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam

– fogalmazott, egyúttal megköszönte mindenkinek, aki lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott neki.

„Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem”, tette hozzá, illetve jelezte, hogy képviselői pozíciójáról való lemondásával megszűnt nyilvános közszereplői státusza.

A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom

– zárta közleményét.

Tavaly decemberben Szájer József váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, majd kiderült, előzőleg eljárás indult ellene a karanténszabályok megszegése, illetve kábítószer birtoklása miatt. A beszámolók szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a rendőri rajtaütés elől, azonban a rendőrök elfogták.

A minap került nyilvánosságra egy videó Szájer őrizetbe vételéről, ezt az alábbi cikkünkben nézhetik meg:

Kapcsolódó
Brüsszeli orgia: videón Szájer József őrizetbe vétele
Egy belga televízió hosszabban is bemutatja majd a rajtaütést. Addig is lefordítottuk, miről beszélgetnek a rendőrök, és miket válaszolt nekik Szájer József.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.