Nagyvilág koronavírus

Kockázatos és veszélyes a külföldi nyaralást engedélyezni idén brit tudósok szerint

MTI/EPA/Focke Strangmann
MTI/EPA/Focke Strangmann

Határozottan nem javasolja a külföldi nyaralást idén a brit infektológus, Mike Tildesley – azoknak sem, akik megkapták az oltást a koronavírus elleni vakcinák egyikéből. A  professzor szerint a nyári vakációkkal nagy valószínűséggel csak a különböző variánsokat hoznák be a szigetországba honfitársai – írja az Independent.

„Nemzetközi utazás egy átlag nyaralónak idén kifejezetten valószínűtlen” – tette hozzá sajnálkozva a professzor, aki az angol kormány egyik tanácsadója.

Álláspontját arra alapozza, hogy a jelenleg oltott vakcinákat nem az új variánsokra fejlesztették ki, ezért a védelem is kisebb ellenük. Ennél még aggasztóbb lenne szerinte a terjesztés, a továbbadás hazatérés esetén.

Az Indenpendent szintén megszólította Christina Pagel, professzort is, aki úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban: „ha nem engedjük a külföldi nyaralást, akkor a határokon belül szabadabb életet élhetünk”.

Megjegyezte: az új variánsok miatt az év második felében új oltási kampányt kell indítani. 2022-re már azonban így, engedélyezni lehet a külföldre utazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik