Nagyvilág koronavírus

Montenegró kórházai nem bírják a terhelést

MTI/AP/Risto Bozovic
MTI/AP/Risto Bozovic

Montenegró az Európai Uniótól és a NATO-tól kér segítséget a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. A külügyminiszter szerint nem is annyira oltóanyagra van szükség, mint inkább egészségügyi személyzetre, az ország egészségügyi rendszere ugyanis már nem tudja kezelni a rengeteg beteget.

Djordje Radulovic tárcavezető az uniós és NATO-diplomatáknak írt levelében azt taglalta, hogy a 620 ezres Montenegró jelenleg Európa leginkább sújtott országa, amely képtelen megküzdeni a növekvő esetszámokkal.

A rossz járványügyi mutatók miatt a montenegrói kormány úgy döntött, hogy bezárja az iskolákat, a diákok újra áttérnek az online oktatásra. Emellett bezárják a bevásárlóközpontokat, a játszótereket, a vendéglátóhelyeket és a fogadóirodákat, valamint este 9 és reggel 5 óra között kijárási tilalmat vezetnek be.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre Montenegróban 654-gyel 81 457-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában nyolccal emelkedett, 1101-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik