Nagyvilág koronavírus

Szlovákiában trágyával üzentek a kormányfőnek

Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook
Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook
Matovic közben kiposztolt egy üzenetet, amelyben gyáva, pszichopata szarnak titulálták.

A rendőrség Facebook-oldalán közölte, hogy eljárást indított, mert  csaknem 2 köbméter tárgyát szórtak a pozsonyi kormányhivatal elé éjszaka. A Paraméter szerint 100 euróra büntethetik a tettest, akinek rövid időn belül fény derült a kilétére.

Robert Fico egykori oktatási minisztere közösségi oldalán magára vállalta a történteket. Juraj Draxler fotókkal gazdagon illusztrált bejegyzésében azt írta, az éjszaka kormányellenes akciókkal telt.  Szimbolikusan blokkolták (leláncolták) a minisztériumokat, a Dunára engedtek Igor Matovicot ábrázoló bohócot, és a kormányfő kapuja elé szórták a kupac trágyát.

Ő minden nap ezzel dobál minket, hát most visszaadtuk neki

– érvelt az egykori miniszter, aki szerint a vitákat kulturáltan kell rendezni, de vannak olyan politikusok, akikkel nem lehet beszélni, a kormányfő éppen ilyen, kormánya döntései és kommunikációja pedig kaotikus.

A kormányfő sajátos kommunikációját igazolja, hogy a Paraméter szerint azóta közzétett egy privát üzenetet, amit az Állami  Gyógyszerellenőrzési Hivatal igazgatónőjének férjétől kapott.

A feleségem ne vedd a szádra, te gyáva, pszichopata szar.

Az ügy előzményéről tudni kell, hogy a férj, Rado Bato korábban Kiska elnök szóvivője, a Trend hetilap főszerkesztője volt, néhány napja pedig bírálta a Szputnyik V beszerzését, amit az egészségügyi államtitkár ostobaságnak minősített. Vitájukba Matovic is beszállt, férjére utalva a gyógyszerellenőrzési hivatal főnökének azt üzente: reméli, közeli viszonyuk nem befolyásolja majd az orosz vakcina megítélését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik