Nagyvilág

Videó készült a halálos lövöldözésről: fedett rendőrök és fedett ügynökök ölték egymást

Elképesztő eset történt szerda kora este Quezon Cityben, a Fülöp-szigetek fővárosa melletti 3 milliós nagyvárosban: fedett akcióban dolgozó rendőrök próbáltak drogot venni fedetten dolgozó drogellenes ügynököktől. A rendőrök azt hitték, hogy dílereken ütnek rajta, és az akcióból gyorsan lövöldözés kerekedett, amit videóra is vettek, amit a Rappler osztott meg.

A két egymásra lövöldöző csapat – a rendőrség és a drogellenes ügynökség – Rodrigo Duterte elnök drogellenes hadjáratának két legfontosabb szerve.

A rendőrség beszámolója szerint nem sokkal délután 6 óra előtt egy McDonald’s parkolóban próbáltak kábítószert venni, majd rajtaütni az árusokon a rendőrök. A beszámoló szerint a fedett ügynökök kezdtek először tüzelni a rendőrökre, akik viszonozták a tüzet.

A lövöldözésben két rendőr meghalt, többen súlyosan megsérültek.A lövöldözés egy népszerű plaza mellett történt, ezért Quezon Cityben elég nagy pánik alakult ki, a posztok elárasztották a közösségi oldalakat is. Mivel senki nem viselt egyenruhát a lövöldözők közül, ezért az emberek azt hitték, hogy bandák közötti leszámolásba csöppentek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik