Nagyvilág

Két újabb férfit vádoltak meg a máltai újságírónő meggyilkolásával

STR / AFP
STR / AFP

Két férfit vádoltak meg Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró meggyilkolásával. A vád szerint Robert Agius és Jamie Vella felelősek a gyilkosságért, ők erősítettek bombát a korrupció ellen harcoló újságíró autójára. Caruana Galiziát 2017. októberében gyilkolták meg.

Kapcsolódó
„Bárhova nézel, csalókat látsz” – így ölték meg a máltai újságírónőt
Nem csak Máltát, de a külföldi közvéleményt is felbolygatta, amikor 2017 őszén autóba rejtett bombával meggyilkolták Daphne Caruana Galizia tényfeltáró újságírót. Senki sem gondolta, hogy az Európai Unió egyik tagállamában megtörténhet ilyesmi.

2017-ben már megvádoltak három embert a gyilkossággal. Közülük Vincent Muscat kedden beismerte bűnösségét, és 15 év börtönre ítélte a bíróság.

Nem sokkal később tartóztatták le Agiust és Vellát a máltai hatóságok, akiket a nyomozás korai szakaszában egyszer már letartóztattak, de később elengedték őket. Szerdán mindketten tagadták az ellenük felhozott vádakat.

A gyilkosság megrendelésével a magas szintű politikai kapcsolatokkal rendelkező Yorgen Fenech máltai üzletembert vádolják, aki tagadja az ellene felhozott vádakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik