Nagyvilág

„Rémálommá vált az életünk a nászút után” – mondta a házaspár, miután a férj leukémiás lett

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A férj és a feleség komolyan gondolják az egészségben-betegségben való összetartást, ugyanis együtt győzték le a férfi rákos megbetegedését.

A 36 éves dublini Denise Kenny Byrne és 41 éves férje, Ciaran a poklok poklát élték át, amikor a nászútjuk után pár nappal megtudták, hogy a férfinek vérrákja, vagyis: leukémiája van – számolt be a Mirror.

Azt hittem, hogy az első Valentin-napunk házaspárként tele lesz romantikával és szenvedéllyel, ehelyett 2019. február 14-én egy kórházi ágyon feküdtem a férjem mellett, aki kemoterápiát kapott. Eleinte egy széken ülve vigyáztam rá, de az ápolók rájöttek, hogy sosem hagyom magára, ezért kaptam tőlük egy ágyat. Végül egy külön szobába költöztettek minket, mert Ciaran fogékony volt a különféle fertőzésekre. Egész éjjel fogtuk egymás kezét. Nem így képzeltem el a házaséletünket, de egy csapatként csináltuk végig az egészet

– mesélte a feleség.

A szerelmesek a szomorú diagnózis előtt Dél-Afrikában és a Maldív-szigeteken töltötték mézesheteiket. Egy háromnapos olaszos stílusú esküvőt rendeztek, ami gyakorlatilag egy pizza-partynak felelt meg.

A pár hét év együttjárás után esküdött örök hűséget, az asszony szerencsésnek érezte magát, hogy a jóképű és vicces férfi élete párjául választotta őt, ráadásul izgatottan várták, hogy milyen lesz a szerelmük következő fejezete: a házasság.

Közhelyesen hangzik, de az esküvőnk volt életem legboldogabb napja. Annyira boldog voltam, hogy nem is gondoltam, milyen baljós esemény közeleg.

Azonban Ciaran a nászút során már nehezen kapott levegőt, ezért bejelentkeztek egy teljes körű egészségügyi kivizsgálásra. Akkor még valamiféle vírusfertőzésre vagy az esküvőszervezéssel járó stressz okozta betegségre gyanakodtak, ám az orvos közölte velük a szörnyű hírt, miszerint a férj leukémiában szenved. A betegség roppant előrehaladott állapotban volt, de a házaspár ennek ellenére sem keseredett el: a férfi szobáját otthonossá varázsolták, és végig reménykedtek abban, hogy a kezelések meghozzák a várva várt csodát. Szerencsére akadnak még a világban sikersztorik, és igazuk lett. A kapcsolatukat pedig csak megerősítette a kór leküzdése.

Teljesen átértékeltük az életünket.

Ciaran elismerte, érzett némi félelmet azzal kapcsolatban, hogy nem éli túl a vérrákot, és a felesége özvegy lesz.

A házaspár írásban is rögzítette a történetüket, amellyel azt szeretnék üzenni az embereknek, hogy a céljainkért küzdeni kell, és akár tudatosan is irányíthatjuk a sorsunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik