Nagyvilág koronavírus

Két túrázó ír orvos megmentett egy eltévedt kutyát, őket jelentették fel a karanténszabályok megszegése miatt

MTI/EPA/EFE/Elvis Gonzales
MTI/EPA/EFE/Elvis Gonzales

Nagy szerencséje volt Neesha-nak, egy golden retriever fajtájú kutyának, aki a gazdáival sétált még január végén Írország keleti partvidékén a Wicklow hegység területén, de egy szarvas után eredt, és gazdái már nem találtak rá a kutyára. Két múlva aztán egy túrázó pár mégis ráakadt a teljesen legyengült, sebesült kutyára, amelynek a szőrén hó tapadt meg, át volt fagyva, állni sem bírt – derül ki a ladbible.com cikkéből.

Ciara Nolan és Jean Francois Bonnet orvosok, épp arrafelé túráztak. A hátukon cipelték le a teljesen elgyötört kutyát, úgy 10 kilométert vitték az ebet. A kutyát pedig visszajuttatták a gazdáinak.

Mégis nekik lett ebből gondjuk. Ciara felvette a csodaszámba menő mentést, Jean pedig feltöltötte a felvételt a TikTok csatornájára. Valaki a sok néző közül azonban őket jelentette fel a karanténszabályok megszegése miatt. Mégpedig azért, mert a videó alapján legalább egy órányi autóútra voltak a szállásuktól, márpedig az ír koronavírus-karanténszabályok szerint nem hagyhatja el senki a lakóhelyét 5 kilométernél távolabb elfogadható indok nélkül.

A szállás, ahonnan a két orvos elindult túrázni, nem egy egyszerű turistaszálló, hanem olyan hely, amely egészségügyi dolgozókat, vagy létszükségleti szektorban dolgozókat fogad, akiknek a járvány miatt távol kell maradni a családjuktól, a mentális egészségük megőrzésében segít ez a szállás.

Most a rendőrség dolga eldönteni, hogy valóban megszegték-e a szabályokat a kutyamentő orvos túrázók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik