Nagyvilág koronavírus

Szlovákia is szigorít határai ellenőrzésén

Polícia Slovenskej republiky / Facebook
Polícia Slovenskej republiky / Facebook
Azt javasolják a szlovákoknak, hogy ne utazzanak külfüldre.

Pozsony más országokhoz hasonlóan a koronavírus-járvány miatt szerdától szigorít a beutazás szabályain – írja a szlovák nemzeti hírügynökség alapján a Bumm.sk. A külügyminisztérium azt kérte, akinek nem muszáj, ne utazzon külföldre, ne kockáztassa „a korlátlan hazatérés lehetőségét”, hiszen világszerte gyorsan változnak a járványellenes óvintézkedések.

A tárca felhívta a figyelmet, hogy február 17-étől Szlovákia határain is szigorítások lesznek. Már a határ átlépése előtt mindekinek be kell magát regisztrálnia a korona.gov.sk/ehranica internetes címen. Mint írták, a rendőr a határon és bárhol az országban kérheti az igazolást a regisztrációról.

A repülőgépen érkezőknek ki kell töltenük egy formanyomtatványt, és kötelesek vagy otthoni karanténba, vagy karanténközpontba vonulni. (A kivételeket külön rendelet szabályozza.)

A külügyminisztérium külön felhívta a figyelmet, hogy megerősítik az ellenőrzéseket a szomszédos országok határain, emiatt megnőhet a várakozási idő a határátkelőknél. Aki mégis külföldre utazik, annak azt javasolják, önkéntesen regisztrálja magát a külügy honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik