Nagyvilág

Lemondott az amerikai szóvivő-helyettes, akit egy újságíró megfélemlítésével vádolnak

Chris Kleponis / EPA / MTI
Chris Kleponis / EPA / MTI

Lemondott tisztségéről T.J. Ducklo, a Fehér Ház helyettes szóvivője, akit egy újságírónő megfélemlítésével vádoltak.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szombaton közölte: a kormány igyekszik eleget tenni a Joe Biden amerikai elnök által megszabott mércének, hogy mindenkivel tisztelettudóan, méltósággal és civilizáltan bánjanak. Ezzel összefüggésben hozzátette, hogy Ducklo az elnök kabinetfőnökével, Ronald Klainnal történt egyeztetést követően nyújtotta be lemondását – írja az MTI.

Psaki pénteken jelentette be, hogy Ducklót egy hétre fizetés nélkül felfüggesztik. A döntés ugyanakkor éles bírálatokat váltott ki. A Vanity Fair folyóirat szerint Ducklo megfenyegette a Politico hírportál egyik újságírónőjét azzal, hogy „megsemmisíti” és tönkreteszi hírnevét. Az újságírónő korábban Ducklo és az Axios amerikai hírportál egyik újságírónője viszonyát firtatta.

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran „a nép ellenségének” nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben. Pénteki sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik