Nagyvilág koronavírus

Nyolcezer embert küldenek el a Heinekentől

AFP
AFP

A Heineken a koronavírus-járvány okozta értékesítési visszaesésekre miatt munkavállalói csaknem 10 százalékát leépíti – jelentette be a cég szerdán a BBC szerint. A leépítés 8000 munkahelyet érint, egyebek mellett az amszterdami központi irodát és helyi képviseleteket is.

A Heineken vezérigazgatója, Dolf van den Brink szerint 2020 a „példátlan megszakítások” éve volt. A bárokat a világ számos részén bezárták, és néhány országban, például Dél-Afrikában ideiglenesen az alkoholértékesítést is megtiltották. A cég a világ második legnagyobb sörfőzdéje, a Heineken az európai piac legkedveltebb világos söre.

Van den Brink szerint bár az oltási programok Európában, Észak-Amerikában és néhány fejlettebb ázsiai országban lehetővé teszik a kereskedelem lassú visszatérését, globális vállalatként csak akkor mondhatják, hogy valóban kijöttek ebből a helyzetből, ha egy bizonyos fokig az egész világ be van oltva. Brazília és Mexikó, a Heineken két legnagyobb piaca továbbra is küzd a járvány kezelésével.

Frissítünk!

A HEINEKEN Hungária cikkünk megjelenését követően azt írta, hogy nem terveznek tömeges elbocsájtást Magyarországon:

A HEINEKEN anyacége által tegnap bejelentett intézkedések, amelyek globálisan összesen mintegy 8000 munkahelyet érintenek a vállalatcsoportnál, a magyar leányvállalatot nem kötelezik leépítésekre. A HEINEKEN elkötelezettsége töretlen magyar munkavállalói, beszállítói és fogyasztói iránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik