Nagyvilág

Az orosz állami tévé leleplezte, hol lábadozott Navalnij a mérgezése után

Youtube
Youtube

Az orosz állami televízió, a  Rosszija 1 riportfilmjében bemutatta azt a 300 négyzetméteres freiburgi villát, amelyben Alekszej Navalnij akkor lakott, amikor mérgezéséből lábadozott.

A riport azzal vádolja Navalnijt, hogy hasonló luxusban töltötte németországi napjait, mint amilyenben szerinte Putyinnak van része Fekete-tengeri palotájában. Utóbbiról Navalnij és csapata két héttel ezelőtt egy kisfilmben számolt be részletesen, ami már több, mint 110 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.

Az orosz állami tévé riporterét a freiburgi apartman építője vezette körbe, és a luxust például a vécécsésze csillogásával, illetve a vécékefével mutatja be. Utóbbinál nem véletlenül időzött hosszan a riporter: az eszköz az oroszországi ellenzéki tüntetések szimbólumává vált, miután Navalnijék filmje szerint csak ezt darabonként 7 ezer dollárért (250 ezer forintért) vásárolták Putyinék a fekete-tengeri rezidenciába.

A riport szerint Navalnij 30 ezer eurót költött el a villában töltött két hónap alatt. Az orosz ellenzéki politikus felépülése után január 17-én repült vissza Moszkvába, ahol a reptéren le is tartóztatták, nem sokkal később pedig bíróság elé állították és 3 és fél év börtönre ítélték. 

Az állami tévé riportja szerint Navalnij nagyjából 30 000 eurót költött a két hónap alatt arra, hogy a medencével és jakuzzival is felszerelt villában lakhasson.

Szergej Lavrov közben közölte: a német titkosszolgálatok valószínűleg segítettek Alekszej Navalnijnak Putyin gelendzsiki palotájáról szóló film készítésében. A z állami tévé riportja szerint egyébként a Putyin palotájáról szóló film előállításának költségei egymillió euró volt, és a „hamisítvány” elkészítésében részt vettek az amerikai, a brit és a német titkosszolgálatok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik