Nagyvilág

Ferenc pápa olyan posztra nevezett ki nőt, amire még nem volt példa a katolikus egyház történelme során

Ferenc pápa Nathalie Becquart francia teológus nővért nevezte ki a Katolikus Püspöki Szinódus segédtitkárává. Korábban nem volt még arra példa, hogy ezt a magas rangú pozíciót nő töltse be – írja az MTI hírügynökségi forrás alapján.

A szinódus a római katolikus egyház egyik legfontosabb szervezete, ezért szimbolikusan is jelentős döntésről van szó. Ferenc pápa ugyancsak a testület másodtitkárának nevezte ki a spanyol Luis Marint. A titkárok feladata, hogy segítsék Mario Grech máltai bíborost a Katolikus Püspöki Szinódus vezetésében. Az egyházi sajtó szerint a püspöki zsinatban szavazati joggal járó kinevezéssel a cél az egyházban a női jelenlét jelképének erősítése.

Nathalie Becquart először menedzsmentet tanult, majd filozófiából diplomázott a Sorbonne-on. A kilencvenes években önkéntesként tanított egy bejrúti katolikus iskolában, miközben filozófiát és teológiát hallgatott. 1995-ben csatlakozott egy női jezsuita szerzetesrendhez, azóta különböző egyházi hivatali tisztségeket töltött be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik