Nagyvilág

Fellendülésre számít nyáron a Wizz Air

Nicolas Economou/NurPhoto
Nicolas Economou/NurPhoto

A Wizz Air a nyári szezonban jelentős fellendülésre számít, és abban bízik, hogy kapacitásának kihasználtsága az idén meg fogja haladni a tavalyi 80 százalékot – közölte a diszkont légitársaság pénteken az MTI-vel ahhoz kapcsolódva, hogy már foglalhatók a 2021/22-es téli menetrendjében szereplő utak.

A járatokra WIZZ Discount Club tagok péntektől már foglalhatnak, február 18-tól pedig klubtagság nélkül is elérhetők a jegyek a wizzair.com weboldalon és a légitársaság applikációján – tették hozzá.

Az MTI érdeklődésére közölték, hogy a most feltöltött utakban nincs változás a korábbiakhoz képest, ám ez még változhat a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások, illetve a légitársaság folyamatos útvonalhálózat-fejlesztésének köszönhetően.

A Wizz Air jelenleg a kapacitása mintegy 15-20 százalékát üzemelteti, mivel nagyon sok országban továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak hatályban. Ugyanakkor a légitársaság a nyári szezonban már komolyabb fellendülésre számít, és bízik abban, hogy a tavalyi 80 százalékos kapacitás-kihasználtságot is meghaladja majd, illetve az év végi időszakban teljesítményével újra túlszárnyalja majd a piacot.

A légitársaság rámutatott: nehéz megjósolni, hogy milyen lépéseket tartanak majd szükségesnek az egyes országok annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az év hátralévő részében. A Wizz Air egységes európai hozzáállást szorgalmaz, hiszen a jelenlegi helyzet, amelyben minden ország egymástól eltérő és folyamatosan változó feltételeket szab a beutazáshoz, mind az utasok, mind a légitársaságok számára bonyolult helyzetet teremt.

A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 135 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot 40 millió utas választotta a 2020. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik