Nagyvilág

Toll-lopást látott az orosz külügyminiszter Szijjártó moszkvai tárgyalásán

Még el sem kezdődtek az érdemi megbeszélések, Szergej Lavrov máris egy tolvajlással poénkodott a magyar delegáció moszkvai tárgyalásán.

Rögtön lopják a tollat

– mondta az orosz külügyminiszter, miután a Szijjártó Péter magyar külügyi és külkereskedelmi miniszterrel együtt érkező tolmács kivett egy tollat a tárgyalóterem asztalán álló tartóból és a videó alapján úgy tűnik, mintha táskájába dugta volna.

Lavrov epés megjegyzését a Népszava szúrta ki a január 22-i kétoldalú megbeszélésekről készült hivatalos orosz videón.

A videón a magyarok érkezésekor az orosz külügyminiszter angolul kérte vendégét, hogy mondjon néhány mondatot a kameráknak. A tolmács a helyek elfoglalásakor vette el a tollat, amit Lavrov a mellette ülőnek, vagy inkább a kamerának oroszul félhangosan le is reagált.

Cikkünk megjelenése után a külügyi tárca azt írta, hogy a magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy nem tett el semmilyen tollat. A minisztérium sajtóosztálya szerint mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik