Nagyvilág koronavírus

Vietnamban 55 nap után először regisztráltak koronavírus-fertőzöttet

Vietnamban 55 nap után először regisztráltak helyi koronavírusos fertőzöttet csütörtökön, ráadásul mindjárt 82-t, a hatóságok nagyobb járványtól tartanak – közölte az egészségügyi minisztérium.

Két fertőzöttet Hai Duong és Quang Ninh északi tartományokban találtak, ám az átfogóbb kontaktkutatás később további 80 koronavírusos megfertőződést tárt fel a térségben, közülük tízet a közeli Van Don nemzetközi repülőtéren.

A közösségen belüli fertőzést tekintve ez a legnagyobb esetszám Vietnamban a járvány kezdete óta.

Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnök csütörtök reggel rendkívüli ülést hívott össze a járvány terjedésének megakadályozására. Nguyen Thanh Long egészségügyi miniszter a találkozón elmondta, hogy körülbelül 70 új esetnek egy ezreket foglalkoztató gyárhoz van köze Hai Duong városában, amely mindössze egyórányi útra van a fővárostól, Hanoitól. A hatóságok átfogó kontaktkutatást folytatnak az alkalmazottak és családtagok körében.

Az egészségügyi tárca szerdán megerősítette, hogy egy Hai Duongban dolgozó nőnél Japánba való megérkezését követően kimutatták a koronavírus új, fertőzőbb variánsát, amelyet Nagy-Britanniában azonosítottak először. A települést, ahol a nő él, lezárták.

Vietnam eddig mindössze 1633 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 35 halálesetet jegyzett fel, amivel járványkezelése globális “sikertörténetnek” számít a többi országhoz képest.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik