Nagyvilág

Indiában felmentettek egy férfit a szexuális erőszak vádja alól, mert nem vette le 12 éves áldozata ruháit

A CNN cikke szerint múlt héten a Mumbai Legfelsőbb Bíróság felmentett egy 39 éves férfit a szexuális erőszak vádja alól, mert ugyan a férfi valóban hozzáért egy 12 éves kislányhoz, azonban annak ruháit nem távolította el, így nem jött létre a bőrfelületek közötti kontaktus. Az ítélet azt jelenti, hogy egy gyerek ruhán keresztül történő tapogatása nem jelent szexuális erőszakot. Az ítélet országszerte felháborodást váltott ki, mivel Indiában komoly, széleskörű problémát jelentenek a nők és gyerekek elleni szexuális visszaélések.

Bírósági dokumentumok szerint a férfi azzal az ürüggyel csalta otthonába a gyereket 2016-ban, hogy guavát ad neki. A férfi megérintette a gyerek mellkasát és megpróbálta levenni fehérneműjét. Az elkövetőt három év szabadságvesztésre ítélte egy alacsonyabb szintű bíróság, ezután fordult a legfelsőbb bírósághoz, amely szerint azonban tette nem meríti ki a szexuális erőszak kategóriáját, amelyet legalább hároméves börtönbüntetéssel szankcionálnak. Ganwdiwala bíró magyarázata szerint „figyelembe véve a bűncselekmény miatt előírt büntetés szigorú jellegét”, a bíróságnak egyértelműbb bizonyítékokra és súlyos vádakra van szüksége. Bár Ganediwala bíró felmentette a vádlottat szexuális zaklatás alól, molesztálás miatt egy év börtönre ítélte.

A büntetőjogi gyakorlat alapelve, hogy a bűncselekményért kiszabott büntetés arányos legyen a bűncselekmény súlyosságával

– mondta.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahonnan újabb brutális esetek érik el a világsajtó ingerküszöbét. Olyan mély társadalmi változásra lenne szükség a világ második legnépesebb országában, amire nem látszik esély. Erről bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó
Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik