Nagyvilág

Vasárnap ismét utcára hívják Navalnij híveit Oroszországban

MTI/EPA/Pavel Golovkin
MTI/EPA/Pavel Golovkin

A múlt szombati Oroszország-szerte zajlott tömegtüntetések után vasárnapra ismét utcára vonulhatnak a letartóztatott ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szimpatizánsai. Navalnij egyik ügyvédje, Leonyid Volkov hétfőn a twitteren hirdette meg a következő országos demonstrációt – szúrta ki a 444.hu.

A múlt szombaton országszerte tízezrek vonultak utcára, dacolva a hatósági tiltással és az erőszakszervezetek brutális fellépésével. A szombati tiltakozásokon ezreket vettek őrizetbe, és rendkívüli brutalitással léptek fel a tiltakozókkal szemben.

Közel 100 orosz városban voltak tüntetések. Azt mértékadó híradások mind kiemelik, hogy ez volt a legnagyobb megmozdulás az elmúlt években Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. A politikai megmozdulások elleni hatósági fellépés megfigyelésére szakosodott OVD-Info szerint 3100 tüntetőt vettek őrizetbe, csak a fővárosban 1200-at.

Előállították Navalnij feleségét is, és az ellenzéki politikus egyik ügyvédjét, Ljubov Szobolt is megragadták és elvitték a rendőrök.

Kapcsolódó
Videón az orosz rohamrendőrök intézkedése az ellenzéki tüntetők ellen
Több ezres tüntetések vannak országszerte, helyi hírek szerint kora délutánra 330 embert állítottak elő, köztük Julia Navalnaját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik