Nagyvilág

TikTok-kihívást akart teljesíteni, megölte magát a 10 éves olasz kislány

Jakub Porzycki/NurPhoto/AFP
Jakub Porzycki/NurPhoto/AFP

Nyomozást indított az olasz ügyészség egy tízéves kislány halála ügyében, aki megfojtotta magát, miközben egy TikTokos kihívást próbált teljesíteni, írja a Guardian.

Az olasz kormány ezzel egy időben bejelentette, hogy elérhetetlenné tette az applikációt azoknak a felhasználóknak, akik nem tudják bizonyítani az életkorukat.

A TikTok felhasználási feltételei szerint 13 év alatt nem lehet regisztrálni a felületre.

A kislány egy palermói kórházban halt bele sérüléseibe. Szerdán ötéves húga talált rá a fürdőszobájukban a telefonja mellett, amit a rendőrség lefoglalt.

Orvosszakértők már korábban figyelmeztettek, hogy a kihívás, ami fojtogatós játékként híresült el a közösségi oldalon, súlyos oxigénhiányos állapotot idézhet elő az agyban.

Az elhunyt kislány szülei arról beszéltek a La Repubblica című olasz lapnak, másik gyermekük szerint testvére az úgynevezett blackout challenge-t akarta teljesíteni.

Nem tudtunk semmiről. Nem tudtuk, hogy részt vesz a játékban. Azt hittük, hogy a lányunk táncos videókat néz a TikTokon. Elképzelhetetlennek tartottuk ezt

– nyilatkozta a megtört édesapa.

Pénteken a TikTok arról tájékoztatott, nem találtak olyan tartalmat az oldalon, ami bátorította volna a kislányt, hogy vegyen részt a kihívásban, ezzel együtt minden segítséget megadnak a hatóságoknak a nyomozáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik