Nagyvilág koronavírus

A koronavírus brit mutációja miatt egy teljes berlini kórház karantén alá került

KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Már 14 alkalmazottnál és páciensnél találták meg a brit koronavírus-variánst.

Berlinben ez teljes kórházat karantén alá helyeztek a koronavírus brit mutációja miatt – tudta meg a Tagesspiegel. A Humboldt-Klinikumon szombatig 14 esetet regisztráltak a páciensek és alkalmazottak között, de szakértők szerint a fertőzöttek teljes száma 50 körül lehet.

A lap szerint a közegészségügyi intézet pénteken rendelte el a karantént. Az alkalmazottak úgynevezett ingázási karantén alatt állnak, azaz az otthonuk és a munkahelyük között mozoghatnak, de különben el kell különíteniük magukat. A kórházban betegstopot rendeltek el, új betegeket nem vesznek fel, a sürgősségi eseteket más kórházakba irányítják át. A belépést szigorították, a különböző szolgáltatók és karbantartók nem léphetnek be.

Minden beteget és dolgozót letesztelnek. Ha egy teszt pozitív, akkor továbbküldik annak megállapítására, hogy a brit, B.1.1.7 variánsról van-e szó. Az eredményektől függően döntenek a hatóságok további lépésekről.

A koronavírus ezen mutációja tavaly év végén jelent meg Nagy-Britanniában, szakértők szerint 30-70 százalékkal lehet fertőzőbb az eddig ismert változatnál. A most regisztrált berlini esetek nem utazás útján történtek, vagyis nem közvetlenül egy külföldről hazatérőtől származnak, hanem már eleve jelen van a B.1.1.7 variáns a városban.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik