Nagyvilág

Elfogták a nőt, akiről azt gondolták, hogy ellopta Nancy Pelosi laptopját

SAUL LOEB / AFP
SAUL LOEB / AFP
Egy névtelen informátor szerint Riley June Williams az oroszoknak akarta eladni a laptopot, az ellene felhozott vádak között azonban nem szerepel lopás.

Feladta magát a hatóságoknak az a nő, akit amiatt kerestek, mert állítólag el akarta adni az oroszoknak az amerikai házelnök, Nancy Pelosi irodájából január 6-án ellopott laptopot – számolt be az amerikai sajtó.

Riley June Williams részt vett a Capitoliumnál lezajlott, erőszakba fulladt tüntetésen, majd később egy magát Williams korábbi barátjának kiadó névtelen informátor azt állította, hogy a fiatal nő ellopott egy laptopot Pelosi irodájából és azt az oroszoknak akarta eladni. Az informátor azt is mondta, hogy a laptop ellopásáról videót is mutatott neki Williams.

A fiatal nő a tüntetés után eltűnt, megváltoztatta a telefonszámát, törölte magát többek között a Facebookról, az Instagramról és a Twitterről is, hétfőn azonban jelentkezett a hatóságoknál.

Az előzmények ellenére az ellene felhozott vádpontok között a lopás nem szerepel, csak az illetéktelen és erőszakkal történt behatolás lezárt területre.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik