Nagyvilág

Legkevesebb három embert megölt egy fegyveres férfi Chicagóban

Három embert megölt, négyet életveszélyesen megsebesített egy 32 éves férfi Chicagóban – írja az ABC News. Az elkövető Jason Nightengale, aki négy óra alatt több helyen is lövöldözött, mielőtt a rendőrök tűzharcban agyonlőtték.

A támadó először egy autójában ülő 30 éves férfira lőtt rá, a Chicagói Egyetem hallgatója a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ezt követően egy biztonsági őrre, valamint egy 77 éves nőre lőtt, előbbi életét vesztette, utóbbi állapota kritikus. A támadó később egy 20 éves férfira, és egy 81 éves nőre célzott, a fiatal életét vesztette a támadásban, a nyugdíjas pedig életveszélyes állapotban van. Az elkövető nem sokkal ezután egy 15 éves lányt is meglőtt, neki szintén válságos az állapota.

A férfi ezt követően autóba szállt és Evanston településig vezetett, itt szintén életveszélyesen megsebesített egy nőt. A rendőrök ezt követően tudták lelőni a férfit.

Nightengalet évek óta több bűncselekmény miatt is letartóztatták már a rendőrök, többek között fegyver és kábítószer birtoklása, lopás és családon belüli erőszak miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik