Nagyvilág koronavírus

Először halt meg koronavírusos beteg Bhutánban

Upasana DAHAL / AFP
Upasana DAHAL / AFP
A mindössze 750 ezer lakosú ország márciusban elzárta magát a külvilágtól.

Először hunyt el koronavírusos beteg Bhutánban. Az áldozat egy 34 éves nő – jelentette be a himalájai királyság egészségügyi minisztériuma pénteken A nő krónikus májbetegségben szenvedett, és a főváros, Timpu egyik kórházában vesztette életét. December 23-án diagnosztizálták koronavírussal – írja az MTI.

A mindössze 750 ezer lakosú, India és Kína között fekvő Bhután márciusban teljesen elzárta magát a külvilágtól, és leállította az összes menetrend szerinti repülőjáratot. A kormány úgy tudja, hogy több hónapja nem jártak külföldi turisták az országban.

A hatóságok szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be decemberben azt követően, hogy egy külföldről hazatérő nő a Covid-19 tüneteit mutatta. Azonban ő és rokonai addigra már beutazták a mindössze 38 394 négyzetkilométer területű királyságot. A fertőzöttek száma azóta 400-ról 770-re emelkedett, és naponta 15-17 új esetet regisztrálnak. A kormány Indiával és más országokkal is tárgyal a koronavírus elleni védőoltás beszerzéséről.

Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az események nyomán az állampolgárok csak engedéllyel hagyhatják el körzetüket, vagy mehetnek külföldre. A fővárosban, Timpuban és a közeli Paróban ahhoz is engedély kell, hogy a lakosok elmehessenek bevásárolni.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik