Nagyvilág

A román képviselőnő, ha tehetné, fegyverrel venné be a parlamentet

Gianina Șerban / Facebook
Gianina Șerban / Facebook
Az ultranacionalista politikus egyelőre csak Facebook-bejegyzését próbálta eltörölni.  

Romániában a tavaly alakult Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik politikusa nem tartotta rossz ötletnek géppuskával elfoglalni a parlamentet. Az Antena 3 híre alapján a Főtér erős belépőnek nevezi, hogy miután bejutott a parlamentbe, a szélsőséges képviselőnő lelkesen helyeselte a parlament fegyveres elfoglalását.

Gianina Șerbantól közösségi oldalán ultranacionalista pártja egyik lelkes támogatója azt kérte számon, miért csak írogatnak, az AUR politikusai miért nem mennek géppuskával a szenátusba, és tesznek azzal rendet. A kommentelő szerint ehhez csak néhány tábornok és intézmény támogatását kellene megszerezni.

Az ön ötlete nem rossz.

Így reagált minderre Gianina Șerban, majd hozzátette, ez nem ültethető át a gyakorlatba.

Érvelése szerint a rendszert úgy alakították ki, hogy azok, akik 30 éve irányítják az országot, mindig az átlagpolgárok érdekei elé helyezik a  sajátjukat. A Főtér megjegyzi, hogy a képviselőnő később törölte bejegyzését, de addigra már a sajtó azt lementette. A rendszerrel igen elégedetlen politikusról a  Newsweek.ro azt írta, vagyonnyilatkozata szerint három háza, két üzlethelyisége, három luxusterepjárója van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik