Nagyvilág koronavírus

Sokkoló videók készültek egyiptomi kórházakban

Middle East Eye/Youtube
Middle East Eye/Youtube

Még vasárnap kezdett terjedni egy videó, amit egy egyiptomi kórházban vettek fel. A felvétel kifejezetten megrázó: a Covid-osztályon elfogy az oxigén, ezért betegek halnak meg. Az orvosok, ápolók igyekeznek segíteni, de van, aki a tehetetlenségtől egyszerűen a földre rogy.

A Middle East Eye azt írja, hogy a videónak egyelőre egy következménye lett: a készítőjét bevitték a rendőrök, és ki is hallgatták. A lap forrásai szerint a férfit végül nem tartóztatták le.

A videóból országos botrány lett, az egészségügyi miniszter is megszólalt az ügyben. Hala Zayed azt mondta, minden kórházban elegendő oxigén van.

Mamdouh Ghorab, Sharqia – a tartomány, ahol a kórház található – kormányzója elismerte, hogy négy beteg meghalt a kórházban. Két, a hatvanas éveiben járó nő, illetve egy 76, valamint egy 44 éves férfi.

Pár nappal korábban egy másik felvétel is készült egy másik kórházban, ezzel kezdődik a fenti videó: ott szintén oxigénellátási gondok voltak. A videózó nő a felvételen a „mocskos kormányt” szidja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik