Nagyvilág koronavírus

Rendkívül nehéz helyzetben vannak a német kórházak

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Rendkívül nehéz helyzetben vannak a német kórházak a koronavírussal fertőzöttek számának gyors növekedése miatt – jelentette ki hétfőn Steffen Seibert német kormányszóvivő Berlinben.

A Robert Koch Intézet (RKI) szerint az utóbbi 24 órában 9847-tel 1 775 513-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma Németországban. Seibert ugyanakkor közölte, hogy nehéz pontos képet alkotni a járványügyi helyzetről az ünnepek miatt.

A kormányszóvivő a sajtótájékoztatón védelmébe vette a német kormány döntését a vakcina beszerzésére vonatkozóan az Európai Unión keresztül. „Meggyőződésünk, hogy ez a helyes út” – jelentette ki az MTI szerint. Seibert újságírók kérdéseire válaszolt, akik arra utaltak, hogy kevés az oltóanyag és lassú az oltások üteme. Hangsúlyozta, hogy az európai együttműködés különösen a járvány közepette bizonyult fontosnak.

A szóvivő ezzel együtt érthetőnek nevezte a német állampolgárok türelmetlenségét. Az egészségügyi minisztérium egyik szóvivője úgy fogalmazott, hogy már kezdetben világos volt, hogy az oltási kampány elején szűkében lesznek a vakcináknak.

A tartományi oktatási miniszterek hétfőn tartott videókonferenciájukon a német iskolák további zárva tartásáról döntöttek. A tantermi oktatás újraindítását fokozatosan tennék lehetővé, amennyiben az egyes tartományokban ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Első körben a elsőtől a hatodik tagozatig térhetnének vissza a diákok, a magasabb tagozatokban váltott rendszerű oktatást vezetnének be az osztályok megfelezésével.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik