Nagyvilág

Őrizetbe vették Jeffrey Epstein francia üzlettársát

Mehdi Taamallah / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mehdi Taamallah / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jean-Luc Brunelt többek között nemi erőszakkal gyanúsítják.

A francia hatóságok szerdán őrizetbe vették Jean-Luc Brunel modellügynököt nemi erőszak, szexuális zaklatás és emberkereskedelem gyanújával – írja a BBC. A férfi tagadja a vádakat.

Brunel korábban Jeffrey Epstein üzlettársa volt, akit hasonló bűncselekményekkel vádoltak meg. A francia ügyészség 2019-ben indított vizsgálatot annak kiderítésére, hogy az Epstein-ügynek lehetnek-e francia áldozatai vagy gyanúsítottjai.

A BBC beszámolója szerint amerikai ügyészek azzal vádolták meg az Epstein közeli barátjának számító Brunelt, hogy fiatal lányokat szállított az amerikai üzletember számára. A rendőrség tavaly házkutatást tartott Brunel modellügynökségénél és Epstein egykori francia lakásában is (képünkön).

Brunelt a párizsi Charles de Gaulle reptéren kapták el szerdán, amikor fel akart szállni egy Szenegálba tartó repülőre. Az ügyvédje tagadja, hogy férfi menekülni próbált volna és azt mondta, hogy Brunel a hatóságok rendelkezésére áll.

Jeffrey Epsteint 2019 júliusában tartóztatták le, miután azzal gyanúsították meg, hogy kiskorú lányokat közvetített ki más férfiaknak. Epsteint egy hónappal később holtan találták a börtöncellájában. Korábbi élettársát, Ghislaine Maxwellt, aki több tanú szerint tevékenyen részt vett a kerítésben, 2020 júliusában tartóztatták le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik