Nagyvilág

Újabb magyarellenes fenyegetés Kárpátalján

Péterfalva / Facebook
Péterfalva / Facebook
„Eljövünk értetek!” Üzenték az ukrán neonácik Péterfalván.

A Kárpátinfo.net, illetve a Kárpáthír.com is közölte, hogy hétfőre virradó éjszaka ismeretlen tettes(ek) magyarellenes, durva fenyegetést mázolt(ak) Péterfalván a községházára. A fordítás szerint „Kárpátalja az Ukrajna, eljövünk értetek.” Mindezt a Jobb Szektor nevű szélsőségesen nacionalista szervezet nevében.

Péterfalva a Facebook-oldalán tudatta, az erőszak, a nacionalizmus immár nem egy távoli, csak a tévében hallott fogalom, megjelent náluk is.

Néhány napja a Kárpátalja.ma szerkesztősége számolt be arról a fenyegető levélről, amelyben azt írták a kárpátaljai magyaroknak, hogy egy hetet kapnak, Ukrajna elhagyására, különben mindenkit  megmérgeznek.

Közben egyre feszültebb a magyar-ukrán viszony, Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta, Kijev a legsötétebb, szovjet időket idéző eszközökkel félemlíti meg polgárait. A külügyminiszter arra reagált, hogy sajtóértesülés szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat hazaárulással vádolja az Ungvárhoz közeli Szürte képviselőit, amiért egy testületi ülés után elénekelték a magyar himnuszt is.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közben a testület elnökéhez, David Sassolihoz fordult, mert Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik