Nagyvilág

Csecsenföldön, „tiszteletadás mellett” temették el a francia tanárt lefejező terroristát

Salazsi csecsen faluban eltemették azt a férfit, aki Párizs közelében októberben lefejezte Samuel Paty történelemtanárt, miután az Mohamed prófétáról készült karikatúrákat mutatott a diákjainak a szólásszabadságról tartott óráján – idézte orosz hírportálok értesülését az MTI.

A gyilkos holttestét rokonai Törökországon keresztül szállították Csecsenföldre. Salazsi a terrorista Franciaországba bevándorolt szüleinek szülőhelye, ahol híradások szerint a temetési szertartást „bizonyos tiszteletadás mellett” végezték el, közösségimédia-bejegyzések szerint vasárnap.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak, arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon ez a gesztus nem jelenti-e a terrorizmus támogatását, kijelentette: nincsenek értesülései sem a temetésről, sem annak részleteiről. Leszögezte ugyanakkor, hogy az eltemetett fiatal terrorcselekményt követett el, amit csak mélységesen elítélni és elutasítani lehet.

Samuel Paty gyilkosát a francia rendőrök még október 16-án, a terrortámadás napján, az elfogására tett kísérlet közben lőtték agyon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik