Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: már több mint 1,5 millió a halálos áldozatok száma

A világon 65 millió 220 ezer ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 millió 506 ezer, a gyógyultaké pedig 41 millió 931 ezer a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 14 millió 139 ezer fertőzött volt eddig a napig, és 276 ezer 235-en haltak meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

(MTI)

Kiemelt kép: Koszorúkat helyeztek el a koronavírus-járvány miatt nemrégiben elhunyt emberek sírjaira a görögországi Szaloniki egyik temetőjében 2020. december 2-án. A járvány megfékezése céljából november elején elrendelt kijárási korlátozásokat december 7-ig meghosszabbították az országban. MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik