Nagyvilág

28 évig tarthatta fogva fiát egy 70 éves svéd nő

Jonathan Nackstrand / AFP
Jonathan Nackstrand / AFP

A svéd rendőrség őrizetbe vett egy 70 éves nőt, aki a gyanú szerint 28 évig fogva tartotta a fiát egy lakásban Stockholmtól délre, közölte kedden az SVT svéd közszolgálati televízió.

A nőt, aki visszautasítja a vádakat, jogellenes fogvatartással és azzal gyanúsítják, hogy súlyos testi sérüléseket okozott a 41 éves férfinak, írja az MTI. A férfira egy női rokona bukkant rá, aki, kihasználva, hogy a gyanúsított kórházban van, elment a Haninge nevű helység közelében található családi házba. A rokon az Expressen című svéd napilapnak azt mondta, hogy

a lakásba belépni olyan volt mint egy „rémálomba”, a házat vizelet és szemét borította, a férfi, akit sérülések borítottak a testén, pedig úgy bűzlött mint a rothadó test.

A férfit egy stockholmi kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta svéd sajtóorgánumok beszámolója szerint. A rokon elmondása szerint a férfi látszólag normális életet élt addig, amíg hetedik osztályban kivették az iskolából. A szociális ellátók, bár szóltak nekik, nem tettek semmit, a család többi része pedig megpróbált kevés jelentőséget tulajdonítani az esetnek. A női rokon „diszfunkcionálisnak” írta le a családot az Expressennek.

A rendőrség kordonnal vonta körbe a házat, az ügyészség pedig közölte, hogy nagyszabású meghallgatást tart az ügy tisztázása végett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik