Nagyvilág

Kontroll alatt van már a járvány Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatok tanúsága szerint Nagy-Britanniában sikerült ismét ellenőrzés alá vonni a koronavírus-járványt – mondta hétfőn a brit egészségügyi miniszter az MTI szerint.

Matt Hancock a Downing Streeten tartott esti sajtótájékoztatóján kijelentette: tudja, hogy a lakosságnak milyen komoly nehézségeket okoznak a jelenlegi korlátozások, a jó hír azonban az, hogy ezek az intézkedések hatékonynak bizonyultak.

Hancock idézte az Imperial College London egyetem által november 13-24. között több mint százezer ember tesztelésével elvégzett felmérés hétfőn bemutatott eredményét, amely szerint a vizsgált időszakban 30 százalékkal csökkent az új koronavírus-fertőzések száma Angliában az előző, október végén végzett hasonló vizsgálat adatfelvételi időszakához képest.

Az Imperial College számításai szerint az R reprodukciós ráta Angliában jelenleg 0,88. Ez azt jelenti, hogy száz fertőzött átlagosan 88 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést, vagyis a járvány terjedése e mutató szerint is lassul.

Kiemelt kép: Csaknem teljesen kihalt a londoni Carnaby Street 2020. november 6-án. Az előző nap léptek életbe a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában bevezetett szigorított korlátozó intézkedések, amelyek szerint az emberek csak meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat, mint például a sürgősségi vagy a tervezett orvosi ellátás, az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzése, a munkahelyre utazás azok esetében, akik otthonról nem tudják ellátni munkájukat, illetve a szabadtéri testedzés. MTI/AP/Frank Augstein

Ajánlott videó

Olvasói sztorik