Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Csak nők lesznek Joe Biden kommunikációs csapatában

CHANDAN KHANNA / AFP
CHANDAN KHANNA / AFP
Donald Trump még mindig vitatja az elnökválasztás eredményét, bizonyítékok nélkül.

Kizárólag nőkből áll majd Joe Biden megválasztott amerikai elnök kommunikációs csapata, amelynek tagjait a politikus helyi idő szerint vasárnap kiadott közleménye ismertette – írja az MTI. A csapat összesen hét nőből áll, közülük többen afroamerikaiak. Ellentétben más posztokkal, a kommunikációs csapat tagjainak a névsorát a Szenátusnak nem kell jóváhagynia.

A közlemény szerint a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki. Bedingfield korábban az elnökjelölt kommunikációs tanácsadója volt, Psaki pedig Barack Obama elnöksége idején 2013 és 2015 közt a külügyminisztérium, 2009-ben pedig a Fehér Ház szóvivői tisztségét töltötte be.

Noha a demokrata párti politikus a héten személyesen is bemutatta kormányának több, kulcsfontosságú tagját, egyebek közt a külügyminisztérium és a belbiztonsági tárca várományosait is, Donald Trump amerikai elnök egyelőre továbbra is vitatja a novemberi elnökválasztás eredményét. Ezeket az állításokat továbbra sem támasztotta alá semmilyen bizonyítékkal, az ügyvédei pedig sorra veszítik el az ezzel kapcsolatos bírósági pereket.

Trump a november 3-i választás után vasárnap adott először élő televíziós interjút. Az elnök a Fox Business News-nak telefonon azt mondta, választási csalás történt. Pénteken Trump már egy hálaadás napja alkalmából rendezett videokonferencián leszögezte: tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Bident választja, akkor ő átadja a Fehér Házat. Mindazonáltal hozzátette, hogy több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, így „még sok minden fog történni január 20-áig”, azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik