Nagyvilág

Holland néppárti képviselő szólt vissza Deutsch Tamásnak

Mohai Balázs/MTI
Mohai Balázs/MTI

Esther de Lange holland néppárti EP-képviselő is beszállt Deutsch Tamás és a Fidesz csatájába az Európai Néppárttal — írta meg a hvg.hu.

Deutsch Tamás korábban a Gestapót emlegette Manfred Weber azon állítására, amely szerint Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott az ATV-ben: „Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója.”

Lange egy Twitter-bejegyzésben magyarázta el Deutsch Tamásnak, hogy ő hogyan látja ezt a kérdést. Mint írta:

A különbség Európa kommunizmus és nácizmus alatti sötét napjai és az uniónk között pontosan a jogállamiság. Független bírók, a szólás- és a médiaszabadság, valamint védelme a véletlenszerű, vagy haveri alapon hozott döntésektől. Nem fogjuk feladni a jogállamiságot.

Kiemelt kép: Mohai Balázs/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik