Nagyvilág

Orbán a “füles gulyás”: maró gúnnyal kritizálták a magyar kormányt a német közszolgálati csatornán

A ZDF német közszolgálati csatornán volt terítéken a magyar és lengyel uniós vétó, a november 20-ai Heute Show című műsort a Telex szemlézte. Erős mondatok voltak a szatirikus műsorban, ahol a lengyel és a magyar vétó, illetve az azt alkalmazó politikusok komoly kritikát kaptak.

Ez a fal, ameddig elment Orbán
Csődöt mondott az unió megoldása a kezelhetetlen politikai konfliktusokra, a magyar miniszterelnök pedig sokak jóindulatát veszítheti el a vétójával.

Orbán Viktort például „füles gulyásnak” nevezték, aki „megvétózza a jogállamisági záradékot, és ezzel elismeri, hogy Magyarország nem jogállam”. Ezután Orbán lengyel kollégájára, Mateusz Morawiecki miniszterelnökre utalva azt mondja a brüsszeli tudósítót játszó színész: Orbán „a lengyel gengszter kollégájával” közösen zsarolja a teljes EU-t kihasználva a koronavírus miatti válságot.

Az, amit Varsó és Budapest csinál az EU-val, az egyszerűen csak hányingerkeltő

– hangzott el a műsorban.

A színész-álriporter ezután azzal folytatja, hogy Magyarországon megfélemlítik a kritikus médiát, Lengyelországban megszüntetik a független bíróságokat és a terhességmegszakítás jogát. Mindezt az EU kellős közepén.

Ezután felvetődött, hogy trükkösen meg kéne szabadulni Magyarországtól és Lengyelországtól, és létrehozni a „Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Uniót.”

A műsor magyar felirattal itt nézhető meg.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik