Nagyvilág

Négyszázan éjszakáztak egy zátonyra futott finn kompon

Még szombaton futott zátonyra egy komp a Botteni-öbölben, a Finnország és Svédország között található Åland-szigetek székhelye, Mariehamn kikötőváros közelében. A 331 utasból és a 98 fős legénységből senki sem sérült meg, de az utasok kénytelenek voltak az éjszakát a hajón tölteni, melyet aztán vasárnap délelőtt vontattak partra a mentőalakulatok, és az utasok ezt követően szállhattak partra. A hajót üzemeltető Viking Line társaság hangsúlyozta, hogy az utasok nem voltak veszélyben, és végig nyugodtan viselték a helyzetet – írja a BBC.

A Viking Line kompja a svéd fővárosból, Stockholmból tartott a finnországi Turkuba. A hajó menetrend szerint megállt Mariehamnban, és a baleset idején erős szél fújt a tengeren. A Viking Line vizsgálatot indított az ügyben – írta még szombaton az MTI.

Szeptemberben a Viking Line egy másik utasszállító kompja feneklett meg a körülbelül 6500 szigetből álló Aland-szigeteknél, akkor sem sérült meg senki. A sekély víz és a szűk átjárók miatt nehéz nagy hajókkal közlekedni a térségben.

Kiemelt kép: Niclas Nordlund / Lehtikuva / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik