Nagyvilág koronavírus

Ukrán szakértő: a covid-ateista ne menjen orvoshoz, haljon meg otthon

A professzor azt kérte, aki tagadja a koronavírust, menjen el egy kórházba dolgozni. Ukrajnában először regisztráltak 13 ezer feletti fertőzöttet.

Szergej Dubrov, az Aneszteziológusok Szövetségének elnöke, az Egészségügyi Minisztérium szakértője durván kiosztotta azokat, akik nem hisznek a COVID-19 létezésében – írja a Kárpátinfo.net.

A professzor azt tanácsolta nekik, menjenek dolgozni a kórházakba. Ha nem félnek, önkéntesként mossanak ruhát, súrolják a padlót, úgysincs elég ember. Szerinte egy nap vagy néhány óra a túlzsúfolt intenzív osztályokon a covidos betegekkel, és a Covid-19 ateizmus nagyon gyorsan elmúlik náluk.

Szergej Dubrov ezt követően azzal a kéréssel fordult hozzájuk, ha úgysem hisznek a koronavírus létezésében, ők ne menjenek orvoshoz, ne kérjenek segítséget, hanem csak haljanak meg otthon. A professzor kifakadásának oka az lehetett, hogy egyre gyorsul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, sokan mégis dacolnak a járványügyi intézkedésekkel.

Csütörtökön egyébként először regisztráltak 13 ezer feletti új fertőzöttet, miközben a 257 újabb halottal az elhunytak száma 10 369-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 306 662, egyetlen nap alatt 1531 beteget utaltak kórházba – írta a Kárpáthír.com. 

Több régióan áldatlan az egészségügyi ellátás helyzete, nincs elég  kórházi férőhely már a súlyos betegeknek sem, nem elég az orvosi oxigén, napokat kell várni a koronavírusos tünetekkel küzdőknek az ingyenes PCR-tesztre.

Kijevben közben mindennaposak a tüntetések. A járvány megfékezése érdekében elrendelt hétvégi karantén ellen tüntető kisvállalkozók a parlamentnél napok óta tiltakoznak, mert a szabály szerint csak élelmiszerbolt és patika lehet nyitva. A múlt hétvégén a rendőrség 1355 üzletet záratott be.

Kiemelt kép: Rohamrendőrök a hétvégi karantén ellen tiltakozók  tüntetésén. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik