Nagyvilág

Mit várhatunk az idei Black Friday-tól? (x)

A Black Friday minden évben hatalmas érdeklődésre tart számot, és valószínűleg idén sem lesz ez másként. Annyiban biztosan változik a dolog, hogy az aktuális helyzet tükrében minden korábbinál többen választják majd az online rendelés kényelmét és ezúttal biztonságát.

A webáruházak már gőzerővel készülnek, és igyekeznek úgy összeállítani kedvezményes termékskálájukat, hogy abban mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. De mikor számíthatunk egészen pontosan a hihetetlen akciókra? Mit várhatunk az idei Fekete Péntektől?

Nem a Black Friday az egyetlen amerikai szokás, amelyet átvettünk itthon. Gondoljunk csak a Halloween-ra, a tökfaragásra, az extrém dekorációval és jelmezekkel teli Halloween bulikra, vagy a Valentin-nap sokszor csöpögős romantikájára. Hasonlóképpen átvettük a Black Friday szokását, amely az Egyesült Államokban tulajdonképpen a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. A hálaadást követő pénteken megrendezett vásárlási őrület hazánkban sokszor egész hétvégékre elhúzódik, sőt, jelenleg több olyan napot is kijelöltek a webshopok, amikor nagymértékű leárazásokkal várják a vásárlókat.

Egész hétvégékre kiterjedő akciók

Pontosan nehéz meghatározni jelenleg, hogy mikorra esik hazánkban a Fekete Péntek. A legtöbb webáruház november 13-án, 20-án, vagy 27-én tartja azt. Gyakran előfordul, hogy a péntek kiegészül a szombattal és a vasárnappal, így a vásárlóknak három nap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy átgondolják, mire van szükségük, mely ajánlatot nem hagynák ki semmiképpen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők ki is használják ezt a három napot, essen az november bármelyik hétvégéjére is.

 

Nem csak kényelmes, de biztonságos is online!

Az elmúlt években sokan beleestek abba a hibába, hogy az utolsó percre hagyták a karácsonyi bevásárlást. Az üzletekben uralkodó tömeg jelenleg kicsit sem kívánatos, ráadásul a vásárlók rájöttek arra is, hogy kevesebb stresszt okoz az, ha otthonról intézik bevásárlásaikat. Erre ma már nem csak az élelmiszert, ruházati termékeket vagy például vitaminokat kínáló cégek esetében van nagy kereslet, hanem az olyan webáruházaknál is, melyek többféle termékkategóriával állnak rendelkezésre. A Black Friday kapcsán kifejezetten érdemes ezeket fókuszba helyezni, hiszen így egyetlen oldalról, egyszerre rendelhetőek meg műszaki cikkek, szépségápolási termékek, vagy akár a lakberendezést szolgáló dekorációs elemek.

 

Fókuszban a tudatos vásárlás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Black Friday kapcsán is érdemes a tudatos vásárlásra ügyelni. Az akciós ajánlatokat látva ez nem mindig egyszerű, de célszerű átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e a kiszemelt termékre, vagy tényleg a legjobb áron van-e az. Hasznos lehet más webshopokban is körülnézni, összehasonlítani az árakat.

 

Az online vásárláskor tudatosabbak az emberek!

Sokáig lehetne vitatkozni azon, hogy személyesen vagy online ragadja jobban magával az embert a vásárlási láz. Korábban talán úgy vélhettük, hogy ha néhány kattintással vásárolhatunk, akkor könnyelműen költjük a pénzt. Mára azonban úgy tűnik, fordult a kocka. A szaküzletekben, látva a terméket és a hihetetlen akciókat hajlamosabbak vagyunk beleugrani egy vásárlásba. Az online piactér lehetőséget kínál arra, hogy átnézzük a hasonló webáruházak kínálatát, utánanézzünk annak, valóban azt tudja-e egy termék, amit elvárunk tőle. Sőt, akár véleményeket is olvashatunk fórumokon, vagy a YouTube videók is nagy segítséget jelenthetnek egy-egy műszaki cikk kiválasztása kapcsán. Minden tudás ott van az interneten, csak megfelelően, hiteles forrásból kell azokat hasznunkra fordítani.

 

Készülj időben a karácsonyra!

A Black Friday eredetileg már a karácsonyi ajándékvásárlások időszakának kezdetét jelentette. Ma sincs ez másként, hiszen ilyenkor szembesülünk azzal, hogy hamarosan itt az év vége. Nem csak az aktuális helyzet sajátosságai miatt érdemes előre gondolkodni, hanem a tudatosság és saját magunk megnyugtatása végett is. Azt még egyelőre nem tudni, mekkora szabadság kíséri idén az ünnepeket, és milyen módunk lesz a nagy családi összejövetelekre. Abban azonban a legtöbben biztosak, hogy szeretnék megajándékozni a hozzájuk közel álló embereket.

Valószínűleg december közepén sem fogod jobban tudni, hogy milyen hasznos, kreatív és egyúttal garantált örömet okozó meglepetésnek örülne valaki. Ne hagyd az utolsó hetekre a vásárlás terhét, hanem gondolkodj inkább előre. Ugyan a hasznos ajándékok kétségkívül jól jönnek, de ami igazán örömet okoz, az olyasmi, amire a megajándékozott magától soha nem költene, nem engedné meg magának. A Black Friday akciók keretei között bármely korosztály, vagy érdeklődési kör számára rábukkanhatsz az ideális meglepetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik