Nagyvilág koronavírus

Megtelt koronavírusos betegekkel a belgrádi aréna is

A szerb egészségügyi miniszter szerint a járvány terjedése miatt egyre több vidéki kórházat kell bevonni az ellátásba.

A belgrádi Stark Arénában nemrég hoztak létre átmeneti kórházat a koronavírus-fertőzés ugrásszerű emelkedése miatt. Mostanra az is megtelt. Ezt Zlatibor Loncar csütörtök este jelentette be – írja a szerb sajtó alapján a Szabad Magyar Szó.

Az egészségügyi miniszter közölte: nincs több hely az ideiglenes Covid-kórhazban, mert sokkal több beteg érkezett, mint ahányan elhagyhatták a létesítményt. Már nem fogadnak új  fertőzötteket.

A belgrádi Stark Aréna kórházában sütörtökön 600 fertőzöttet helyeztek el, csak 250-et engedtek haza. A miniszter jelezte, egyre több vidéki kórházat vonnak be a Covid-betegek ellátásába.

Csütörtökön 19 ember halt meg Szerbiában, és háromezernél is több fertőzöttet azonosítottak, a legtöbbet Belgrádban, de a Vajdaságban is elszabadult a koronavírus. 

Néhány napja Aleksandar Vucic államfő azt mondta, december  elejére elkészül a Belgrádhoz közeli batajnicai, valamint a közép-szerbiai krusevaci járványkórház. A súlyos eseteket azokban is el tudják látni.

Kiemelt kép: A belgrádi Stark Aréna, amelyben átmeneti kórházat hoztak létre a fertőzés ugrásszerű emelkedése miatt. MTI/AP/Darko Vojinovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik