Nagyvilág koronavírus

Újabb rekordot döntött Ausztriában a fertőzöttek napi száma

Újabb rekordot döntött Ausztriában a koronavírussal fertőzöttek napi száma – közölte az APA osztrák hírügynökség csütörtökön. Az elmúlt 24 órában 9262 új fertőzöttet regisztráltak.

Az osztrák egészségügyi intézményekben a személyzet leterheltsége tovább fokozódott azzal, hogy már 3811 Covid-19-beteget látnak el, közülük 546-an pedig intenzív osztályon fekszenek.

Michael Tripolt, a grazi egyetemi kórház üzemi tanácsának vezetője az APA-nak nyilatkozva különösen az ápolószemélyzet hiányát sérelmezte, amelyre a kiéleződő járványügyi helyzetben nagy szükség van. Csütörtöktől egyébként újranyitották Covid-betegek ellátására Graz közelében a 2019-ben bezárt hörgasi kórházat is.

Szakértők közben arra figyelmeztettek, hogy a 24 órás műszakokban dolgozó ápolók elérték teljesítőképességük határát. A tiroli klinikák orvosai és ápolószemélyzete például a Youtube videomegosztó portálon közzétett nyilatkozatban szólították fel a lakosságot, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket.

A csaknem 9 millió lakosú Ausztriában eddig 181 642 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1608-an hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 107 875.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik