A következő élő közvetítés része Felesége kéri Trumptól, ismerje el a vereségét, Biden a Balatonon járt nászúton

Vezető republikánusok is bírálják Trumpot, amiért választási csalásról beszél

A Szabad Európa összegyűjtött egy sor nyilatkozatot vezető republikánusoktól, amelyben bírálják az elnököt, amiért szerinte elcsalták a választást, amit a jelek szerint el fog veszíteni.

Az elnök „hibát követett el, amikor azt mondta: a választásokat elcsalták, a szavazás korrupt volt, és hogy ellopták a voksokat. Ezzel kárt okoz a szabadság ügyének itthon és világszerte, meggyengíti a köztársaság alapját jelentő intézményeket és meggondolatlan módon, pusztító és veszélyes szenvedélyek tüzét lobbantja fel” – mondta például Mitt Romney, Utah szenátora.

A kulcsfontosságú csatatérállam, Pennsylvania republikánus szenátora, Pat Tooney „nagyon aggasztónak” nevezte Donald Trump választási csalásról szóló állítását.

Egyszerűen senkitől sem láttam semmilyen bizonyítékot bárminemű széleskörű korrupcióra vagy csalásra

– nyilatkozta Tooney a CBS TV-nek.

Will Hurd texasi republikánus kongresszusi képviselő „veszélyesnek és rossznak” nevezte az elnök megjegyzéseit. Larry Hogan, marylandi kormányzó pedig úgy fogalmazott, hogy „nem lehet megvédeni az elnök ma esti szavait, amelyekkel aláásta demokratikus folyamatunkat. Amerika a voksokat számolja és tiszteletben kell tartanunk az eredményt, ahogy eddig is tettük”,

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik